maanantai 6. syyskuuta 2021

Ilmoitus Helsingin raidetyöntekijöiden jäsenistön mielenilmauksesta 7.9.2021

Helsingin raidetyöntekijät JHL ry 007:n jäsenistö kokee, että HKL:n johto eli Helsingin kaupungin virkamiehet ovat johtaneet harhaan henkilöstöä. Työnantaja ei ole tuonut YT-neuvotteluun kaikkia jo tiedossa olevia asioita yhtiöittämisestä.

Henkilöstölle on kerrottu YT-neuvotteluissa, jotka saatettiin päätökseen 12.4.2021, että HKL yhtiöitetään yhtenä kokonaisuutena. Tämän jälkeen on tuotu esille metron liiketoiminnan jääminen yhtiön ulkopuolelle omaksi liikelaitokseksi.

Tästä ei kerrottu YT-neuvotteluissa, henkilöstötoimikunnissa, henkilöstön infotilaisuuksissa eikä Helsingin raidetyöntekijöiden ja Raitio- ja metrohenkilökunnan yhdistyksien järjestämässä hallitusten ja luottamusmiesten seminaarissa, jossa oli mukana HKL:n toimitusjohtaja ja henkilöstöjohtaja 9.6.2021.

Yhdistys vaatii selvitettäväksi, mitä vaikutuksia on henkilöstölle, kun metroliikelaitos jää yhtiöittämisen ulkopuolelle. Tämä selvitys on tehtävä yhdessä henkilöstön kanssa.

Näistä yllä mainituista syistä Helsingin raidetyöntekijät JHL ry:n jäsenet järjestävät mielenilmauksen, jolloin jäsenet eivät tule töihin tiistaina 7.9.2021 alkaviin vuoroihin. Jäsenet palaavat töihin keskiviikkona 8.9.2021 alkaviin vuoroihin.

Pahoittelemme tästä mielenilmaisusta matkustajille mahdollisesti aiheutuvia haittoja.

Lisätietoja:

Pasi Laakkonen
Tuntipalkkaisten pääluottamusmies Helsingissä 6.9.2021

Hannu Lehtinen
Puheenjohtaja
Helsingin raidetyöntekijät JHL ry


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti